Tweede en derde prijs
De tweede prijs, met een geldbedrag van €750, ging naar Evi van Saase voor haar onderzoek naar informeel gespreid leiderschap op basisscholen vanuit een sociaal netwerkperspectief. Haar innovatieve design met een netwerkanalyse en het gebruik van beproefde modellen maakten de scriptie heel sterk volgens de jury. ‘Voor het CAOP is dit onderzoek erg interessant omdat het een toegevoegde waarde voor het vakgebied levert. In de scriptie wordt het idee van ‘gespreid leiderschap’ voorzien van een heldere duiding, een gedegen uitwerking in een top-down en bottom-up benadering,’ aldus de jury.
Bekijk de scriptie van Evi van Saase: ‘De mate van informeel gespreid leiderschap op basisscholen vanuit een sociaal netwerkperspectief.
De derde prijs van €750 ging naar Thomas Augustinus voor zijn scriptie over de invloed van psychologische veiligheid op evidence-informed policymaking bij topambtenaren. De jury is van mening dat de scriptie van Thomas relevant, actueel en goed uitgewerkt is. De jury vindt het mooi dat er in de scriptie wordt uitgelicht dat leiders niet alleen verantwoordelijk zijn voor het creëren van een sociale veilige omgeving, maar dat zij in een sociaal veilige omgeving ook meer gewenste keuzes maken in relatie tot Evidence-Informed Policy Making.
Bekijk de scriptie van Thomas Augustinus: ‘How the perception of psychological safety among top-level civil servants in the Netherlands affects their commitment to Evidence-Informed Policy Making.
Eervolle vermelding voor filosofisch perspectief
De eervolle vermelding ging naar Gergana Boncheva voor haar scriptie ‘Justice for Janitors – Unskilled essential work in a well-ordered society’. De jury was onder de indruk van de interessante filosofische verkenning over een thema dat het CAOP aan het hart gaat, namelijk betekenisvol werk. Ze benadrukken dat ze de doelstelling om ‘unskilled work’ als betekenisvol werk uit te lichten erg mooi vinden, omdat je hierdoor de betekenis van betekenisvol werk verbreedt en tegelijkertijd ook gevoelige onderwerpen ter discussie stelt, zoals ongelijkheid op de arbeidsmarkt.
Bekijk de scriptie van Gergana Boncheva: scriptie ‘Justice for Janitors – Unskilled essential work in a well-ordered society’.
De Jury
De jury bestond dit jaar uit CAOP-onderzoekers Arjan van der Meijden, Ruud van der Aa en Sanne van der Valk, hoogleraar Zeger van der Wal, en CAOP-directeur Arbeidsmarkt Patrick Banis. Tijdens de bijeenkomst werd de winnaar bekendgemaakt door Marjolijn Olde Monnikhof, directeur-bestuurder van Stichting CAOP.
Over de CAOP-scriptieprijs
Het CAOP organiseert de scriptieprijs om masterstudenten te stimuleren om aan de slag te gaan met arbeidsmarktvraagstukken rondom belangrijke thema’s zoals betekenisvol werk, duurzaam ontwikkelen, sociale innovatie en sociale veiligheid. Met deze prijs wil het CAOP niet alleen vernieuwende scripties in de spotlight zetten, maar ook de uitkomsten breder delen. Daarnaast is het een manier om de auteurs te belonen en aan te moedigen om verder te gaan met hun onderzoek.