High Tech High (HTH) is een netwerk van 16 scholen in San Diego en bestaat uit ‘elementary schools’, ‘middle schools’ en ‘high schools’. De organisatie beschikt ook over volwasseneducatie en een ‘Graduate School of Education’, waar leraren kunnen werken aan hun professionele ontwikkeling. De scholen zijn kleinschalig en bieden uitdagend, levensecht en betekenisvol onderwijs voor zowel leerlingen als docenten. IT-gebruik, techniek, handenarbeid en kunsteducatie zijn volledig geïntegreerd in het onderwijs. Bijzonder is verder dat HTH er als een inclusieve organisatie in slaagt onderwijs te bieden waarin iedereen gelijke kansen heeft. Alle leerlingen zijn er welkom, ongeacht etniciteit of sociaaleconomische achtergrond.
Nieuwe inzichten door onderwijsconcept
De HTH-scholen bieden projectgestuurd onderwijs, waarin leren vanuit verwondering, onderzoeken, eigenaarschap en samen leren centraal staan. Het HTH-concept slaagt erin om dilemma’s tussen projectmatig werken en resultaatgericht werken, theorie en praktijk, te overbruggen. De resultaten zijn goed bruikbaar voor scholen in Nederland. Dat is ook de reden waarom het CAOP deze reis organiseert voor werkenden uit het onderwijs. Door het bezoek aan de HTH-scholen bieden we je graag nieuwe inzichten, tools, didactische werkvormen, en handreikingen om in de eigen school of onderwijspraktijk mee aan de slag te gaan.
Doelgroep
De reis is bedoeld voor docenten, schoolleiders, bestuurders, leerplanontwikkelaars en beleidsmakers in het primair en voortgezet onderwijs, die geïnteresseerd zijn in onderwijsvernieuwing. We raden aan om je samen met een of meerdere collega(‘s) aan te melden, zodat het makkelijker wordt om het geleerde na terugkomst door te vertalen naar jullie eigen organisatie.
Samenwerking met Alexandra Bronsveld
De reis wordt mede georganiseerd door Alexandra Bronsveld. Als trainer en adviseur coacht zij scholen bij professionalisering en onderwijsvernieuwing. Ze heeft verschillende implementatietrajecten begeleid in het primair en voortgezet onderwijs en is onder meer expert in onderwijsontwerp en dieper leren.
Praktische informatie
De studiereis wordt georganiseerd van 11 t/m 19 april 2020. Op 11 maart is er een kennismakingsbijeenkomst. Voor meer praktische informatie, zoals het programma en de kosten, kun je terecht in de informatiebrochure.
Aanmelden
Ben je enthousiast geworden en wil je jezelf aanmelden voor de reis? Dat kan door een mail te sturen naar Alexandra Bronsveld of naar Kim Davelaar van het CAOP.
Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 20 december 2019. Er zijn minimaal 20 aanmeldingen nodig om de reis door te laten gaan.