Wat er komt kijken bij de voorbereiding
Passen de bestaande regelingen binnen de kaders van het Burgerlijk Wetboek en de (eventuele) cao? Hoe komt de nieuwe cao of de model-arbeidsovereenkomst er voor de betreffende organisatie uit te zien? Wat verandert er en wat kan blijven zoals het is? Allemaal vragen die spelen bij de voorbereiding op de Wnra.
Daarnaast vraagt de komst van de Wnra tactische keuzes voor veel voorkomende personele kwesties. Bijvoorbeeld: hoe om te gaan met (ontslag wegens) disfunctioneren, arbeidsongeschiktheid, disciplinaire sancties en reorganisaties? Tot slot is met de invoering van de Wnra de rechtsbescherming uit de Algemene wet bestuursrecht niet meer van toepassing. Het civiele arbeids(proces)recht werkt volkomen anders. Hoe straks om te gaan met die verschillen bij ontslagprocedures, tijdelijke dienstverbanden en de transitievergoeding? En wat zijn de do’s en don’ts bij verstoorde arbeidsverhoudingen?
Er verandert veel – en zoals zo vaak is ‘the devil in the detail’.
Het CAOP biedt je de juiste kennis
Het CAOP verzorgt (in nauwe samenspraak met de aan onze stichting verbonden hoogleraren) trainingen over de Wnra, het nieuwe ontslagrecht en de rechtsbescherming van werknemers. Maar ook een training over de veranderende rol voor de ondernemingsraden en medezeggenschapsraden op dit terrein.
Heb je een specifieke opleidingsvraag? Vanzelfsprekend kunnen de trainingen ook helemaal op de specifieke behoefte van je eigen organisatie worden afgestemd. Daarover gaan wij graag met je in overleg, zodat we een aanpak kunnen aanbieden die is afgestemd op de doelstellingen van je organisatie.
Masterclass Wnra
Samen met de Albeda Leerstoel van Universiteit Leiden/CAOP organiseren we een speciale masterclass over de Wnra. Daarin leer je alles over het juridische kader (collectief arbeidsrecht, ontslagrecht en rechtsbescherming). Maar ook over de acties die nodig zijn voor implementatie en de kansen die de Wnra biedt voor werkgever en werknemer.